onsdag 5 juni 2013

Online dejtare håller ihop bättre

Tänkte bara skriva ett kort inlägg här med lite ny statistik som framkommit de senaste dagarna.

På ett universitet i Chicago så har man kollat om hur online dejtare håller ihop efter att man ingått äktenskap i förhållande till par som träffats första gången i real-life.

Det man har kommit fram till är att människor som träffats online är mindre benägna till att skilja sig. 7,6% av paren som träffats offline avbryter äktenskapen medans motsvarande siffra för online dejting är endast 6,0%. Vad detta kan beror på kan man fråga sig men en stark anledning kan tros vara att personer som letar efter partners online kanske är mer benägna och mer inriktade på att hitta en fast partner. Men kan kan anta att det också har att göra med bland annat olika matchmaking test där man ger en person de bäst matchade partners, samt att man förmodligen lär känna personer mycket väl innan man drar iväg på en första dejt.

I dessa studier kom det också fram att nätdejtare var lyckligare inom sitt äktenskap vilket förmodligen också beror på matchningen mellan personer som sker på sidorna. Testet visade även att en tredjedel av alla äktenskap som inleddes mellan åren 2005 och 2012 startade på nätet.

Testet bestod av 19000 personer och publicerades i tidningen Proceedings of the National Academy of Sciences. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar