söndag 9 juni 2013

Nätdejtings säkerhet

Även om du under en lång har haft mejlkonversationer med din match så är det helt enkelt fortfarande så att ni är främlingar och du bör betrakta hela situationen som att ni är det. Nedan kan du läsa om våra råd när det gäller nätdejtingsäkerhet.

  • På en första dejt skall ni alltid träffas på en allmän plats. Bryt aldrig denna gyllene regel! Du skall helt enkelt inte vara ensam med din match tills ni har träffats ansikte mot ansikte och haft en sådan bra första dejt att ni redan planerar in en andra.

  • Lämna inte ut din adress – det är OK att berätta vilken del av stan du är ifrån men var aldrig mer specifik än så. Inte till en början i alla fall.

  • Låt alltid något veta vart du skall gå. Detta kan vara din rumskompis, en vän som du regelbundet pratar med över telefon, en släkting – Det kan helt enkelt vara vem som helst.

  • Lämna aldrig din drink under uppsikt! Detta är viktigt! Om du går till toaletten – ta drinken med dig.

  • Ta med dig din mobil. Lämna den aldrig hemma ifall att något skulle inträffa. Försök även att ha den på dig hela tiden och inte din väska eller liknande.

  • Håll ett stadigt öga på din plånbok och körkort. Om du kommer ihåg så nämnde jag att du aldrig skall lämna ut din adress. Det är enkelt för en person att få reda på väldigt mycket uppgifter om dig bara genom att se din identifikation eller plånbok. Allt detta har blivit ännu enklare med hjälp av internet.

  • Om du är en av de få människor som fortfarande har en hemtelefon. Se till att ta bort dig ifrån telefonkataloger och liknande.

  • Gå inte hem ifrån en dejt med hörlurar på dig. Var vaksam hela tiden. Även om din dejt gick bra och du har inga föraningar så kan man aldrig vara för säker till en början.

  • Om du känner att du blir förföljd på vägen hem. Ta dina nycklar i handen och låt en av nycklarna titta fram mellan dina fingrar. Om du blir tvungen att slå så se till att det tar ordentligt!!


Visst kan det tyckas att dessa regler och råd kan vara lite väl magstarka och visst så må detta vara hänt. Men man kan faktiskt inte vara allt för säker på vad det är för person du stöter på. Även om det är väldigt tråkigt att det skall vara på detta sätt så är det faktiskt så att kvinnor är väldigt mycket mer utsatta än män när det gäller säkerheten. Det är den manliga delen av online dejtare som har ett mer suspekt beteende oh det är även dessa som ställer till med absolut mest bekymmer.

Dock så är den stora skaran av människor som nätdejtar helt ofarliga och det är bra människor. Chansen att man skall råka illa ut är väldigt liten. Men följ bara en del av de ovan nämnda råden och i alla fall de enklaste av dem så skall du se att det går bra.

Du kan läsa mycket mer information om säkerhet vid online dejting här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar