fredag 31 maj 2013

Hur ser en bra profilbild ut?

Det första en person ser som kommer till din profilsida är din bild och det är även tidigare än så då personer som precis gjort en sökning och sitter och bläddra mellan de olika träffarna denne har fått. För att då få personen i fråga till att klicka på just din profil krävs en bra bild.

Det är inte alla inklusive mig som ser ut som en gud och det inte spelar någon större roll hur kvaliteten på bilden är. Dessa personer har bara blivit begåvade med ett fördelaktigt utseende och det får vi andra leva med.

Hur skall man då göra för att lyckas med bilden?

Det finns så mycket information på både dejtingsidor och andra sidor som säger det både det ena och det andra när det gäller hur din bild skall vara och hur din profil skall se ut. Förmodligen har många av dessa personer inte ens provat nätdejting.

Det första du bör tänka på när du skall lägga upp en bild är kvaliteten på bilden. Använd ingen gammal halvsuddig bild. Med dagens kameror och telefoner kan man få kanonbilder bara med prylarna man har hemma. Bilden som du skall lägga upp på dejtprofilen skall vara av bra kvalitet helt enkelt, då snackar jag inte om att du skall stå på stranden i vita kläder och håret fladdrar fram och tillbaka. Nej! jag pratar helt enkelt om att bilden inte skall vara suddig.

På många sidor uppmanas du att ta hjälp av professionella fotografer e t c för att ta bilder som du kan använda på din presentation. Skippa detta! En för bra och professionell bild har samma verkan på besökare som en dålig bild. En allt för bra bild gör att människor tror att det är fejkat eller vad det nu kan vara.

Detta rådet får man överallt och det är faktiskt viktigt. Använd inte 10 år gamla bilder då du kanske var mer bildskön eller ett antal kilo lättare. Visst det kan eventuellt fungera lättare att få en dejt. Men tro mig din dejt kommer bli föga imponerad när du dyker upp, och förmodligen ger denna dejt dig inget mer än en lättare plånbok. Var ärlig mot både dig själv och din eventuella dejt.

Använd inte bilder där du hänger med dina vänner gravt berusad. Visst kan det ge antydan att du har ett socialt umgänge men i det stora hela så är detta till en nackdel. Grabbar! ta på er tröjorna, du ses som ytlig och är du ute efter något långvarigt så är inte ytlighet att föredra. Ha även inte bilder där du poserar med personer av det motsatta könet, detta kanske inte betyder något för dig men ställer förmodligen frågor hos din besökare.


Bilder på dejtingsajter är i princip ett krav, inte från sidorna själva men om du vill ha några besökare och meddelande bör du alltid lägga upp dig på bild.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar