tisdag 21 maj 2013

Match.com - Information och omdöme

Match.com är idag den enskilt största dejtingsidan i Sverige. I och med uppköpet av Spraydate har man verkligen stärkt sin position här. Sidan startades i USA 1995 och kom till Sverige i början av 2000-talet. Man vill verkligen bli sedd som ett seriöst företag och gör allt för att stärka detta. Profiler gås igenom kontinuerligt för att på så sätt radera alla konstiga och fejkade profiler.

Vad finns det då som är bra med Match.com?

Självklart är utbudet en av sidans starkaste sidor. Men också alla de funktioner som finns på dejtingsajten stärker dess position. När man skapar sin profil får man göra ett litet personlighetstest. Dina svar här används för att ge dig partnerförslag i framtiden. Det finns också något som heter matchaffinity som är ett mer djupgående personlighetstest som även detta är gratis.

Match har även en mobilapplikation till både Apple och Android. Allt för att man skall kunna ta sitt dejtande med sig vart man än går.Sedan kommer ju allt som oftast alla de små funktioner med som chatt, flörtar. Match har även en rejält avancerad sökfunktion där du kan ange det mesta för att hitta en potentiell partner.Dejtingsidans design är enkel och stilren vilket gör att medlemmar har lätt att lära känna sidan och dess funktioner.



Användare

Det finns idag ca 700 000 användare på match.com och i och med det senaste uppköpet kommer man nog hamna på en bit över 1 miljon profiler.
Enligt undersökningar så träffar ca 55 personer varje dag en partner via sidan vilket få se som ett ganska bra resultat.
Medelåldern på medlemmarna är mellan 20-50 år och människor från alla samhällsklasser finns att tillgå på sidan. Könsfördelning är ganska jämn vilket får ses som en bra fördel.

Kostnader:



Match.se har ett gratismedlemskap där man kan testa på de enklaste funktionerna. Så som att titta på medlemmars profiler. Skicka flörtar. Dock så fort det blir dags för någon slags interaktion så tar det stopp. Då behöver man ett betalmedlemskap för att fortsätta. Kostnaden i sig är ingen jättesumma men det är en återkommande varje månad.
Överlag är match.com en av de bästa dejtingsajterna som finns. Personal och resurser finns för att försöka få bort alla fejkade profiler som läggs upp. Sidan hålls även väldigt ”ren”. I förhållande till många andra sidor i branschen får man inte i någon större utsträckning spammeddelande med olika eventuella kontakter.


1 kommentar:

  1. I love your blog but I do hope you add this site to your blog or article. Thank you.

    TreffitAsia- Find wife from Asia | Löydä vaimo
    Aasiasta
    www.treffitasia.com/


    SvaraRadera